Opinii


„Pe scena teatrului de vară din Mamaia am avut marea satisfactie de a urmări evolutia superbului dumneavoastră Ansamblu Folcloric Profesionist Doina Gorjului , ce a constituit , de fapt , culmea artistică a întregii manifestări , opinie unanimă a juriului , format din cele mai prestigioase personalităti in domeniu , cât si a miilor de spectatori care au ovationat minute in sir excelentele aparitii….
Fără indoială , Doina Gorjului este astazi cel mai valoros si mai performant ansamblu profesionist de folclor din tara si merită din plin să fie cunoscut si peste hotare , unde sunt sigur , poate fi un ambasador de onoare al culturii românesti.”

Gheorghe Oprea – profesor universitar , seful catedrei de folclor a Academiei Nationale de Muzică

„La Ansamblul Doina Gorjului talentul se imbină cu sublimul. Spectacolul atinge culmi morale si estetice extraordinare. Ne-am simtit ca lângă o fântână fermecată si ne-am ostoit setea de frumusete si sensibilitate. Asa cum sunt gândite spectacolele , se reasează lumea românească pe temeliile ei fundamentale. Cântecele tâsnesc virginale , dansurile solarizează existenta , orchestra armonizează contrariile. Se lucrează cu simboluri perene.”

Emilia Comisel – cercetător