1 Claudia Torop

A așezat la loc de cinste o vatră folclorică (Alimpeștii Gorjului) adunând în ea toată zestrea bucuriilor și tristeților celor care au supravegheat la plămădirea ei. S-a născut pe 10 martie 1967. Încă de mică a cântat la serbările și concursurile școlare fiind foarte apreciată pentru calitățile sale interpretative. Adevăratul debut însă a avut loc în cadrul concursului “Floarea din gradină” pe 3 octombrie 1989, unde Claudia obține trofeul “Maria Lătărețu”.

A urmat cursurile Facultatii de Tehnologie Chimică, București și ale Școlii Populare de Artă, secția Etnografie și folclor. În prezent este directoarea Clubului Elevilor Bumbești-Jiu, Gorj, unde a fondat grupul folcloric “Jiulețul”, format din copii de la 8 la 15 ani și începând cu 2005, angajată a Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

Colaborează permanent la o serie de emisiuni de folclor pe posturile de radio și televiziune, este deținătoarea a numeroase trofee la festivalurile organizate la nivel național și este autoarea a 7 albume muzicale de excepție. Într-adevăr, Claudia ne demonstrează ca dintr-o pasiune frumoasă poate lua naștere o carieră de succes.