Seara de spectacol „Doina Gorjului” la Viena


10420431_781937911862655_5535097225545623738_nÎn seara de 25 octombrie, Ansamblul Artisitc Profesionist „Doina Gorjului” a prezentat un spectacol de exceptie pentru românii care locuiesc in Viena. Evenimentul, organizat de Asociația „Mihai Eminescu” din Viena si Consiliul Județean Gorj, face parte din programul de promovare turistică a județului Gorj „Vino acasă la Brâncuși!”
Delegaţia de la „Doina Gorjului”, formată din 35 de membri, au ajuns în Austria la invitația Ambasadei României la Viena și a Asociației Culturale ,,Mihai Eminescu”. Evenimentul a fost prezentat de d-na Laura Hant, preşedintele Asociației Culturale ,,Mihai Eminescu”, care a mulţumit artiştilor gorjeni pentru prezenţa lor în mijlocul comunităţii românilor din Viena. Excelenţa Sa, d-na Silvia Davidoiu, ambasadorul României la Viena, a fost prezentă la spectacol, alături de românii din Viena. În foaierul sălii de spectacole meșterii Şcolii Populare de Arte Târgu-Jiu au prezentat tradițiile stravechi în ceramică, țesături ale Gorjului şi costume populare româneşti.
Preşedintelei Consiliului Judeţean Gorj, d-l Ion Călinoiu a transmis un mesaj video către cei prezenți. Seara s-a încheiat cu cântece şi dansuri populare din toate zonele țării, interpretate de artiștii de la  „Doina Gorjului”, care au însufleţit atmosfera şi inimilor românilor prezenţi în sală. Au umplut de bucurie inimile spectatorilor, aducând cântecul de acasă pentru cei aflați departe, Claudia Torop, Marian Medregoniu, Natalia Gorjeanu.

Galerie video